Är att köpa Facebook likes fördelaktigt?

Alla vill ha massor av Facebook likes … Det ser häftigt att ha 10.000 personer efter dig. Men är det värt att köpa dessa Facebook likes? Svaret är nej.

Vi fattar… Det är frestande. Din konkurrent har fler gillar än du… och det är så lätt att köpa dessa likes för ett par dollar och några timmar senare – BAM! Du “slår” din konkurrent. Men här är vad allt handlar om. De som du köper är falska. Låt oss lägga till detta i listan över Facebook Marketing Misstag.

Inte bara är att köpa gillar inte fördelaktigt … Men det kan också skada dig. Så här gör du.

Trovärdighet

Människor nuförtiden är inte lätt luras av stora siffror … Vem som helst kan köpa gillar. Här är roten till allt. Det är inte hur många gillar du har… Det är vilken historia du säljer. Om du inte lägger upp intressant innehåll, kommer folk inte att stanna kvar.

Dessutom, om en potentiell efterföljare ser att du har en miljon Facebook likes på din sida, men dina inlägg genomsnitt bara en handfull gillar … Det är tydligt att du har köpt liknande. Inlägg med lite engagemang ser mycket värre ut än att ha en mindre mängd gilla-markeringar på din sida.

Känna dina användare

Du kan titta på dina analyser och lära dig mer om vilka dina följare är… Hur gamla är de? Var bor de? Vilka är deras intressen? All denna bra information som kan användas för ytterligare marknadsföringsmöjligheter är helt bud upp när dina användare köps.

EdgeRank (på samma sätt som du

Facebook använder det engagemang som din sida genererar för att förstå hur intressant ditt innehåll är och hur många av dina fans som ska se dem. Med tusentals inaktiva, icke-engagerade användare gör Facebook tror att du är irrelevant och orsakar dina inlägg att nå färre människor organiskt.

Reklam

När du har betalat för Gilla-rätter på Facebook kommer du varje gång du marknadsför ett inlägg via Facebook-annonser att slösa mycket pengar på att leverera dina annonser till dessa falska användare. Och det finns inget sätt att filtrera bort dem när de är där. Du spolar dina värdefulla pengar i avloppet.

Tid

Om du efter allt detta bestämmer dig för att köpa dessa Facebook-gilla-markeringar (eller kanske du redan har), kommer du att spendera mycket av din värdefulla tid på att försöka städa upp den röran på din Facebook-sida.