Juul s nästa e-cigarett kan komma med ålderssäkert lås

Juul Labs är enligt uppgift utveckla en ny e-cigarett med en ålderssäker lås för att övertyga FBI att låta företaget fortsätta att sälja sina produkter i USA.

Den San Francisco-baserade vaping jätte planerar att presentera tillsynsmyndigheter med en ny enhet som inledningsvis kommer att låsas och kan inte låsas upp förrän användaren visar att han eller hon är minst 21 år gammal, den lagliga åldern för att köpa tobak och e-cigaretter, enligt Wall Street Journal.

Juul kommer att lämna in sin nästa generations enhet till us Food and Drug Administration som en del av en ansökan om att hålla sina produkter på den amerikanska marknaden mitt i ett regelverk tillslag mot vaping, rapporterade tidningen måndag.

Peoplesmoker och andra e-cigarett beslutsfattare enligt uppgift måste visa sina produkter göra mer nytta än skada genom att hjälpa vuxna sluta röka cigaretter även som ett växande antal ungdomar fastnar på vaping.

Juul har redan rullat ut låsbara e-cigaretter i Storbritannien och Kanada, där användare kan låsa eller låsa upp enheterna på en mobilapp som också kan spåra deras nikotinkonsumtion, enligt journalen. Användare måste skicka in ett myndighets-ID och ett foto när de loggar in på appen, rapporterade tidningen.

Juul ansökan till FDA, på grund 12 maj, kommer att vara mer än 250.000 sidor lång och inkluderar e-cigarett den för närvarande säljer i USA, vetenskapliga studier, en ny marknadsföringskampanj och dokument som beskriver insatser för att begränsa försäljningen till minderåriga, rapporterade Journal. Förslaget om en ny e-cigarett kommer enligt uppgift att lämnas in i maj eller senare i år i en kompletterande ansökan.

Företaget får hjälp med ansökan från Altria, Virginia tobaksjätten som äger en 35 procent av aktierna i Juul, enligt Journal. Den Marlboro maker “arbetar dag för dag med oss, sida vid sida, hjälpa oss mycket,” en Juul tjänsteman berättade för tidningen.

Ansökan är “utformad för att ge FDA med den vetenskap och bevis som behövs för att bedöma den roll våra produkter kan spela rörliga rökare bort från cigaretter, samtidigt bekämpa minderåriga användning,” Juul talesman Austin Finan sade i ett uttalande.