Netflix VPN förbud (varför VPN blir blockerade)

Det ökända Netflix VPN-förbudet rullades officiellt ut i början av 2016. Efter det första tillkännagivandet i januari 2016 initierade Netflix ett antal på varandra följande steg för att ytterligare blockera VPN- och smarta DNS-tjänster. I januari 2017 kunde många av de VPN som tidigare arbetat med Netflix inte längre komma åt tjänsten.

Netflix VPN förbud och de ständiga insatserna för att blockera betalande kunder från tillgång är något löjligt. När allt kommer omkring, varför ska betalande kunder blockeras från att använda en tjänst som de legitimt betalar för?

Här hittar du bäst vpn

Svaret på den frågan är att Netflix gav vika för påtryckningar från stora upphovsrättsinnehavare, som ville ytterligare begränsa tillgången till sitt licensierade innehåll. Detta görs vanligtvis så att de kan ta ut människor mer pengar för att strömma samma film på olika platser.

Detta står också i linje med den trend vi ser utvecklas där Internet blir huggen upp och mer begränsad, med gatekeepers blockerar tillgången till innehåll, media, webbplatser, etc.

Lyckligtvis finns det en handfull VPN-tjänster som fortsätter att investera betydande resurser i att avblockera Netflix, medan många andra helt enkelt har gett upp helt.