Vad innehåller vaping vätskor (E-vätskor)?

Alla E-vätskor du kan köpa på dk.vape.se eller på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se och VapeSweden.se. består av olika mängder av dessa fem ingredienser:

Propylenglykol( PG): måste vara farmaceutisk kvalitet och är det element som genererar ånga. Det är ett säkert ämne eftersom det också används som tillsats för astmainhalatorer utan kända allvarliga negativa effekter och som livsmedelstillsats (E1520) i många livsmedel. Det kan sägas att det är en förening med minimal risk. Det används också i konventionella cigaretter för att ge fukt till tobak. Vegetabilisk glycerin( GV): även kallad glycerol. För din säkerhet måste det också vara läkemedelskvalitet. Det är hypo-allergisk, det är inte cancerframkallande, det är inte teratogent och det är inte mutagent. Det metaboliseras av en välkänd process som kallas beta-oxidation. Vegetabiliskt glycerin är säkert när det tas in, inandas eller kommer i kontakt med huden. Nikotin: koncentrationen av nikotin i vaping vätskor varierar från 0,0 mg / ml till 18 mg / ml. Även om det finns högre koncentrationer, rekommenderar vi inte dem från VapVip. Nikotin används också som en jordbruksinsekticid. Se till att nikotin i din vätska är farmaceutisk kvalitet. Aromer: mat-Typ aromer som ger det smak. För att kunna inhalera dem säkert måste de vara lösliga i vatten. Avjoniserat vatten.

E-vätskor kommer i en mängd olika Tobak, mentol och färska smaker, eller frukt, dryck, söta smaker och några salta smaker. Det finns hundratals av dem. Här är några populära märken på ejuice i Sverige just nu: Just Fresh, Just Juice, Kilo, Koyuki Vapor, Liquid Voyage, Liquid Wonders, Loaded E-Juice, Milk King E-juice, Moo Shake och Nasty Juice! På den svenska marknaden hittar du många andra också om du letar.

Trots allt, och som svar på en fråga som vi vanligtvis ställs, finns det ingen e-vätska som verkligen känner till cigarettmärket du brukar röka. Det finns E-vätskor, mestadels av kinesiskt ursprung, som är uppkallade efter välkända tobaksmärken, men likheten är egentligen bara i namn.

Alla tobaks smaker vad de gör är återskapa smaken av tobak med hjälp av extrakt och aromer som trä, rök, nötter, etc…

På VapVip MOD rekommenderar vi bara att köpa och sälja e-vätskor som tillverkas helt i Europa eller i USA som uppfyller de strängaste säkerhetsstandarderna och har passerat Europeiska sanitära kontroller. Egentligen kompenserar prisskillnaden inte risken för inandning av icke-certifierade produkter eller innehållande obehöriga ämnen.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.